Naslovna Politika UNS: Sud presudio da Politika mora da vrati na posao otpuštenu novinarku

UNS: Sud presudio da Politika mora da vrati na posao otpuštenu novinarku

2 min read
0
344
sudijski čekić

Beograd, 9. april 2018. – Vrhovni kasacioni sud u Beogradu presudio je da je novinarka Politike Svetlana Vasović Mekina nezakonito otpuštena 2010. godine nakon što je objavila ekskluzivnu informaciju o planu priznavanja Kosova po instrukcijama Stejt departmenta Sloveniji, prenelo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Odlukom suda, Svetlana Vasović Mekina mora biti vraćena na posao posle osam godina.

Vrhovni kasacioni sud je potvrdio presudu Prvog osnovnog suda iz 2014. godine kojom su, kao nezakoniti, poništeni rešenje da je usled organizacionih promena prestala potreba za radom Svetlane Vasović Mekina i rešenje kojim joj je otkazan ugovor o radu.

"Presuda Vrhovnog kasacionog suda dokazuje da je bila pravilna osuda prakse otpuštanja koju je 2010. godine u Politici sprovela tadašnja vlast, kao i da je tadašnje – i sadašnje rukovodstvo Politike postupalo nezakonito i time nanelo veliku štetu ne samo otpuštenim novinarima nego i Politici u celini“, rekla je Svetlana Vasović Mekina za UNS.

Svetlana Vasović Mekina radila je kao dopisnik Politike od 2006. godine, a pre toga kao ljubljanski dopisnik Vremena i B92, urednik u Studentu i mariborskoj Katedri.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Kisić: Nema političke volje za suđenje ratnim zločincima

Beograd, 23.oktobar 2018. – Izabela Kisić iz Helsinškog odbora ocenila je u D…