Naslovna Politika UNS: U samo devet lokalnih samouprava predstavnici Koalicije novinarskih i medijskih udruženja izabrani u konkursne komisije za medijske projekte

UNS: U samo devet lokalnih samouprava predstavnici Koalicije novinarskih i medijskih udruženja izabrani u konkursne komisije za medijske projekte

1 minuta za čitanje
0
106
analiza

Beograd, 11. mart 2020. – Najveći broj članova u komisijama za ocenu sufinansiranja medijskih projekata u 2020. godini na lokalnim konkursima imenovano je na predlog Udruženja elektronskih medija KomNet, Profesionalnog udruženja novinara Srbije (PROUNS) i Nove mreže Srbije (NMS), saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Od 117 raspisanih lokalnih konkursa na sajtovima tih lokalnih samouprava objavljeno je 67 rešenja, od čega je 38 imenovano na predlog KomNeta, 29 su predstavnici PROUNS, a na trećem mestu su predstavnici NMS.

UNS naglašava da su predstavnici organizacija koje čine Koaliciju novinarskih i medijskih udruženja (UNS, Nezavisno udruženje novinara Srbije-NUNS, Nezavisno društvo novinara Vojvodine-NDNV i Lokal pres) ove godine izabrani u samo devet lokalnih samouprava, dok je prošle godine predstavnika Koalicije bilo u 86 konkursnih komisija.

Osim predstavnika navedenih udruženja i asocijacija u ovogodišnjim komisijama su i članovi koje su predložili Društvo novinara Vojvodine, Društvo novinara Niša, Rab Srbija, Asocijacija elektronskih medija Vojvodine, Klub novinara Pomoravlja, kao i nezavisni medijski stručnjaci, navodi UNS.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Ministri EU kritikovali Tursku zbog Aja Sofije

Brisel, 13. jul 2020. – Ministri spoljnih poslova Evropske unije kritikovali su Turs…