Naslovna Civilno društvo UNS: Uručene godišnje nagrade najboljim novinarima

UNS: Uručene godišnje nagrade najboljim novinarima

3 minuta za čitanje
0
173
UNS

Beograd, 21. decembar 2019. – Udruženje novinara Srbije (UNS) uručilo je, na svoj 138. rođendan, godišnje nagrade najboljim novinarima.

Kako se navodi na sajtu UNS, novinaru i književniku Živojinu Rakočeviću uručena je nagrada za borbenost u novinarskom izražavanju i originalan novinarski potez “Aleksandar Tijanić“.

Novčani deo nagrade, rekao je Rakočević, nameniće za podizanje spomenika piscu i novinaru Lazaru Vučoviću, koji se 1966. godine utopio u Ohridskom jezeru , a koji je srušen kod Prizrena.

Na ovaj način će mu Tijanić podići spomenik“, dodao je Rakočević.

Novinaru nedeljnika NIN Vuku Cvijiću uručena je nagrada “Laza Kostić” za vest koja je “obeležila ovu godinu“, da je uzbunjivač Aleksandar Obradović iz “Krušika” uhapšen.

Nagrada “Laza Kostić” za reportažu uručena je novinaru RTS Daliboru Žariću za televizijsku reportažu pod nazivom “Filip Filipović, zadnja pošta Kuršumlija” koja je emitovana u Oko magazinu.

Laza Kostić” za satiru uručen je niškom novinaru, kolumnisti portala “Južne vesti” i lista “Glas jugaDragoslavu Petkoviću za “višegodišnju seriju satiričnih kolumni pisanih autentičnim staroniškim jezikom“.

Urednik ekonomske rubrike lista “DanasAleksandar Milošević dobitnik je nagrada “Bogdan Tirnanić” za komentar/kolumnu.

Specijalna nagrada za publicistiku “Žika M. Jovanović” dodeljena je Slobodanu Giši Bogunoviću za delo “Ljudi Politike – Leksikon saradnika (1904/1941)”.

Glavnom i odgovornom uredniku Drugog programa Radio-televizije Vojvodine Atili Martonu uručena je nagrada za uređivanje “Dimitrije Davidović“.

Nagradu za životno delo dobila je fotografkinja Goranka Matić.

Istorija postoji i nju pamtimo, preko tekstova, možda lakše preko fotografija“, rekla je Matić, koja se četiri decenije bavi ovim poslom.

Dopisniku “Večernjih novosti” iz Pariza Goranu Čvoroviću, ekipi Sputnjika i novinaru televizije N1 Adamu Santovcu uručena su specijalna priznanja.

Plakete za pet decenija članstva u UNS pripale su Dušanu Radovanoviću, Bosiljki Jelić, Predragu Kostiću i Mariji Tarjević.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

NUNS: Utvrditi ko uznemirava novinara N1 Dušana Mlađenovića

Beograd, 27. maj 2020. – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je nadle…