Naslovna Civilno društvo UNSS: Otvoren prvi virtuelni centar za srednjoškolce

UNSS: Otvoren prvi virtuelni centar za srednjoškolce

3 minuta za čitanje
0
139
UP centar UNSS

Beograd 26. maj 2020. – Unija srednjoškolaca Srbije (UNSS) otvorila je prvi virtuelni prostor za sve učeničke parlamente u Srbiji, pod nazivom UP Centar.

Ovaj prostor će delovati kao resursni i informativni centar koji je namenjen podsticanju aktivizma i građanske participacije.

Pored toga, UP Centar doprineće i jačanju srednjoškolaca/ki koji su članovi parlamenata da realizuju svoje aktivnosti što je bolje moguće, navode iz ove organizacije.

Prema istraživanju koje je UNSS sprovela u protekloj školskoj (2018/2019.) godini učenički parlamenti su izvršili u proseku 3,65 različitih aktivnosti, što smatramo da je za celu školsku godinu veoma malo.

UP Centar nastoji da pruži praktične materijale, literaturu, alate i savete, a pored toga i svim zainteresovanima će na raposlaganju biti i mogućnost prijavljivanja na različite obuke, treninge i radionice koje pruža UP Centar. Obuke i radionice su prilagođene za srednjoškolce koji tek ulaze u svet aktivizma, kao i za one koji već imaju iskustva u aktivizmu.

Korisnici platforme će moći da se upoznaju sa pozivima i konkursima organizacija, donatora i institucija od kojih mogu da imaju beneficije kao pojedinci ili kao učenički parlament.

UNSS ovom platformom želi da doprinese razvoju mladih ljudi kroz učenički parlament kao jedan od mehanizama za građenje aktivnog građanskog društva.

Platformu smo kreirali uz pomoć BOŠ-a kroz program “Aktivni građani – bolje društvo”  koji podržava USAID-a.

Unija srednjoškolaca Srbije (UNSS) je organizacija mladih, nastala 2003. godine, sa ciljem stvaranja organizacije koja će reprezentovati i zastupati srednjoškolce na nacionalnom i evropskom nivou. Danas UNSS čini 110.000 srednjoškolaca/ki kroz 190 učeničkih parlamenata iz 76 gradova/opština širom Srbije.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Apelacioni sud da pošalje jasnu i nedvosmislenu poruku da zločini protiv neistomišljenika ne mogu da ostanu nekažnjeni

Beograd, 06. jul 2020. – Fondacija „Slavko Ćuruvija“ ocenila je da će odluka Apelacionog s…