Naslovna Politika Ustanovlјena godišnja nagrada Poverenika za opštinu ili grad jednakih mogućnosti

Ustanovlјena godišnja nagrada Poverenika za opštinu ili grad jednakih mogućnosti

2 min read
0
235
Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Beograd, 31. oktobar 2018. – Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković pozvala je sve opštine i gradove u Srbiji da konkurišu za novoustanovljenu Godišnјu nagradu za opštinu/grad jednakih mogućnosti za sve lokalne samouprave u Srbiji.

Na izboru za opštinu/grad jednakih mogućnosti u 2018. godini učestvovaće samo one jedinice lokalne samouprave koje dostave popunjen Upitnik Povereniku za zaštitu ravnopravnosti do 20. novembra 2018. godine, u pisanoj ili eletronskoj formi.

Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, kao centralna državna institucija u čijem je mandatu  unapređenje ravnopravnosti u svim društvenim odnosima i zaštita od diskriminacije svih društvenih grupa, saopštava da je ova nagrada ustanovljena sa cilјem promovisanja i jačanja ravnopravnosti na svim polјima i stvaranja bolјih i pravednijih uslova za život svih građana i građanki u lokalnim zajednicama.

Pobednik će biti proglašen na konferenciji koja će biti održana u decembru, kada se obeležava Međunarodni dan lјudskih prava.

Priznanje će se dodelјivati svake godine, a laureat će dobiti nagradu, poseban Logo ravnopravnosti koji će koristiti do izbora sledećeg pobednika i biće promovisan kao primer najbolјe prakse u našoj državi i Evropi, kroz evropsku Mrežu tela za ravnopravnost – EKVINET.

 

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

PrEUgovor: U Srbiji zabrinjavajuće tendencije u oblastima vladavine prava

Beograd, 16. april 2019. – Rokovi za ispunjavanje preuzetih obaveza iz akcionih plan…