Naslovna Politika Valjevski poreski obveznici plaćaju preko 3 miliona dinara za proizvodnju medijskog sadržaja van Valjeva

Valjevski poreski obveznici plaćaju preko 3 miliona dinara za proizvodnju medijskog sadržaja van Valjeva

7 minuta za čitanje
0
310
Valjevo

Valjevo, 25. mart 2019. – Načelnica Gradske uprave Jelica Panjković-Tešić potpisala je rešenje o raspodeli 7,3 miliona dinara za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja, koje je predložila Komisija za izbor projekata, prenosi valjevski portal kolubarske.rs.

Po oceni Komisije, od 45 projekata koliko je pristiglo na konkurs, biće sufinansiran 21 projekat, a na spisku su i oni čije je sedište van Valjeva.

Najviše ih je, osam, iz Beograda i po jedno iz Niša i Šapca.

Od 7,3 miliona dinara za projekte sa kojima su konkurisala preduzeća, agencije i udruženja van Valjeva opredeljeno je 3.110.000 dinara i 2.710.000 dinara za dve valjevske televizije. Ostalim projektima iz Valjeva pripalo je ukupno 1.480.000 dinara, a od tog iznosa najviše novca 480.000 dinara dobio je Studio M Ljubiša Milutinović.

Poređenja radi, samo dva "gradonačelnikova čoveka", Zorica Jelača (1.100.000) i Marko Aćimović (910.000) dobili su više novca od svih valjevskih projekata, ne računajući televizije, uključujući i "omiljeni" Studio M, ukazuje valjevski portal kolubarske.rs.

Najviše novca 1,85 miliona dinara odobreno je "Vujić televiziji" za projekat "Vreme je za nas" – istraživačko informativna serija emisija o srednjoškolskom obrazovanju u Valjevu i okoliniu 2019. godini. Projekat "Važni su građani" Televizije Valjevo Plus podržan je sa 860.000 dinara.

Beogradsko udruženje građana “Zajedno do jednakosti” za projekat “Bela kuga-naša briga” dobilo je 700.000 dinara, dok je beogradsko preduzeće za informisanje INFO 24 Media za projekat “Gradske teme Valjeva” dobilo pola miliona dinara.

Agencija za produkciju, marketing i modu Studio M Ljubiša Milutinović za projekat "Deca i talenti" dobio je 480.000 dinara, projekat "Gojazno nije zdravo" beogradskog Preduzeća za informisanje i marketing mreža radio stanica, televizija Global Media Broadcast biće sufinansiran sa 410.000 dinara, dok je beogradsko preduzeće In network solution za projekat "Glas jednakosti" iz budžeta Valjeva dobilo 400.000 dinara.

Projekat "Mi smo Romi, Valjevo je i naš grad", Radio 014 biće sufinansiran sa 300.000 dinara, za projekat "Informiši se", sa kojim je konkurisala Slađana Stevanović PR veb portal, odobreno je 250.000 dinara.

Beogradski SOS kanal Plus za projekat "Budućnost na planeti" dobio je 220.000 dinara, koliko i projekat "Podizanje kvaliteta informisanja osoba sa invaliditetom", sa kojim je konkurisao Nenad Kudić PR atelje za oblikovanje i izradu predmeta od drveta Jelena ART JK Valjevo, dok je beogradsko preduzeće Media advertising doo za projekat "Nas je 10 %" dobilo 210.000 dinara.

Po 160.000 dinara odobreno je za projkete "Valjevo ima rešenje za aerozagađenje", Bojan Jovanović PR Agencija za izradu veb portala Titan Web Design i "Valjevske svetinje" sa kojim je konkurisala Televizija AS Šabac.

Beogradsko preduzeće Simona 2014. za projekat “Krajina u srcu” dobilo je 120.000 dinara, Udruženje za informisanje putem elektronskih printanih medija Rom pres iz Niša za projekat “Romi u fokusu” dobilo je 90.000 dinara.

Sa po 70.000 dinara biće sufinansiran projekat "Hram Pokrova Presvete Bogorodice -180 godina postojanja" sa kojim je konkurisao Radio pravoslavne eparhije "Istočnik" i projekar "Potere" sa kojim je konkurisao Živorad Janković PR Rediteljsko producentska delatnost produkcija Šešir.

Za projekat "Sve o javnim nabavkama" Kolubarske doo Valjevo opredeljeno je 60.000 dinara, dok je 50.000 dinara izdvojeno za projekat "Mladi i alkoholizam" sa kojim je konkurisala Slavica Savić Vujanac PR Veb portal Vamedia.

U Komisiji za ocenu projekata podnetih na konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja, podizanja kvaliteta osoba sa invaliditetom i nacionalnih manjina, bili su novinari TV Studio B i Srpskog telegrafa, dva novinara iz Niša i Valjeva, i direktor Narodnog muzeja Valjevo.

U zapisniku sa sednice Komisije piše da su članovi Komisije čiji je predsednik bio novinar Aleksandar Simić i članovi Miloš Lazić, Danijela Ivanković i Jovan Stojić, novinari, kao i Jelena Lekić-Nikolić, master u kulturi, razmatrali svaku prijavu pojedinačno i izabrali 21 projekat koji će biti sufinansiran iz budžeta Valjeva, prenosi valjevski portal kolubarske.rs.

 

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Skupština Srbije izabrala nove članove REM-a

Beograd, 14. februar 2020. – Skupština Srbije izabrala je Slobodana Cvejića i Višnju…