Naslovna Kultura Valternativa – kompilacija valjevskih bendova

Valternativa – kompilacija valjevskih bendova

2 minuta za čitanje
0
891

19. jula pojaviće se veoma zanimljiva kompilacija valjevskih bendova i muzičara pod nazivom Valternativa.

Valjevo trenutno ima veoma jaku scenu aktivnih izvođača čiji albumi su poprilično aktuelni.

Neka od imena koja ce se učestvovati na kompilaciji su: Deca Apokalipse, Tremendum, Y.o.x, Mr. Rabbit, Buket za Klaru, Ser Kromi, The Slack, Alex Mark…

Ideja o kompilaciji koja će na jednom mestu okupiti i ujediniti valjevsku alternativnu muzičku scenu potekla je od Valjevca Vlade Stojanovića koji je godinama gostovao na više evropskih radio stanica sa mixevima, bio deo ‘’Space Invader’’ radija (UK), ‘’Laid Back’’ radija (Belgija), koji je jedan od poznatijih predstavnika Srbije na mixcloudu i koji trenutno radi sa Official J Dilla timom.

Oduševljen albumima koje u poslednje vreme predstavljaju muzičari iz Valjeva (Deca Apokalipse, Mr Rabbit, Tremendum), Vlada je poželeo da Srbiji, a i šire, prikaže ujedinjenu valjevsku scenu žanrovski neograničenu.

Kompilacija Valternativa daje mogućnost  da čujete od heavy metala preko hip hop-a do elektronike. Takođe treba pomenuti da Valternativa okuplja izvođače koji rade godinama i već su izgradili imena kao i nove nade Valjeva.

Kompilacija Valternativa će se pojaviti 19.7. na bandcamp-u i biće dostupna za besplatno preuzimanje, a do tada preslušajte promo teaser mix.

 

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Kultura
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Džeger: Antivakseri su ljudi sa kojima ne vredi raspravljati

London, 27. Apr 2021. – Jedan od najznačajnijih rok muzičara svih vremena Mik Džeger…