Naslovna Politika Vasiljević: Pozivanje Ćosića nije bio politički pritisak, nego drugarska molba

Vasiljević: Pozivanje Ćosića nije bio politički pritisak, nego drugarska molba

3 min read
0
5,067
Suzana Vasiljević, savetnica predsednika Srbije

Beograd, 28. jul 2017. (Cenzolovka) – Suzana Vasiljević, šefica PR tima Aleksandra Vučića, potvrdila je za Cenzolovku da je lično zvala direktora programa N1 Jugoslava Ćosića sa molbom da ne objavljuju snimak incidenta sa Parade ponosa 2014. godine, kada je Vučićev brat Andrej pretučen.

Kako kaže, „to nije bio pritisak“, već „drugarska molba da bi mogli da pripreme Andrejevu majku i dete“.

Predsednik Aleksandar Vučić je, govoreći pre nekoliko dana na Televiziji Pink o incidentu tokom Parade ponosa 2014. godine, kada je njegov brat Andrej pretučen, rekao: „Gotovo sam siguran da je pretučen jer je moj brat, i neko je to znao, i slučajno se baš pojavila kamera američke televizije (N1, prim. nov.) da to snimi.

Direktor programa N1 Jugoslav Ćosić potom je na Tviteru napisao:

 Ćosić je i dodao da su novinarka i snimatelj N1, koji su snimili događaj, na sud pozvani kao svedoci, a ne kao osumnjičeni.


Usledilo je još nekoliko tvitova u kojima je Ćosić naveo da mu je „tadašnji šef BIA Aleksandar Đorđević preneo želju Aleksandra Vučića da taj snimak ne objavljuju“, a nakon što je odbio tu „sugestiju“, usledio je, kaže Ćosić, isti zahtev šefice Vučićevog PR tima (Suzane Vasiljević, prim. nov.), koji je takođe odbio, i snimak je objavljen.

Na dvaput poslat mejl sa novinarskim pitanjima o svemu ovome, iz kabineta predsednika ne odgovaraju već dva dana, ali je Suzana Vasiljević u telefonskom razgovoru rekla za Cenzolovku da jeste tražila da se snimak ne objavljuje, ali da to „nije bio politički pritisak, nego drugarska molba“.

Sadržinu telefonskog razgovora možete pročitati na sajtu Cenzolovke.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Hrvatska nije glavni kočničar ulaska Srbije u EU

Brisel, 23. septembar 2018. – Ulazak Srbije u EU koče Francuska i Nemačka, koje žele…