Naslovna Politika Veljanovski: Oni koji su bili uzročnici ratova devedesetih, ne mogu sanirati posledice tih ratova

Veljanovski: Oni koji su bili uzročnici ratova devedesetih, ne mogu sanirati posledice tih ratova

3 minuta za čitanje
0
241
Rade Veljanovski

Novi Sad, 7. februar 2019.-  Profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Rade Veljanovski rekao je, na tribini u Novom Sad,  da je problem društva u Srbiji u tome što se nije suočilo sa ratovima iz devedesetih godina prošlog veka.

„Mi nismo sami sebi odgovorili na mnoga pitanja u odnosu na ono što je činjeno u naše ime tokom devedesetih godina prošlog veka, nismo imali proces denacifikacije. Možda se nekome čini da je poređenje prejako, ali na nekom nižem nivou nama se dogodila slična stvar. Oni koji su bili uzročnici ratova devedesetih, ne mogu sanirati posledice tih ratova, a ti ljudi su i danas na vlasti“, kazao je Veljanovski.

Dodao je da je aktuelnim vlastodršcima važno da se takozvana naša istina dokaže sada kako bismo pokazali da smo i tada bili u pravu.

U suprotnom, mi bismo problem Kosova odavno rešili. Oni su Kosovo izbacili iz Srbije politikom iz devedesetih godina, a oni nisu spremni sa se s time suoče“, rekao je Veljanovski.

Dodao je da danas živimo u vremenu autoritarne manipulacije, čiji je cilj raspirivanje priče o stalnoj ugroženosti, kako bi se fokus javnosti pomerio sa pravih, životnih problema.

Ali, treba reći da ovo što mi zovemo tabloidima zapravo nisu tabloidi. To je smeće od novina, režimski propagandni mediji, koji u demokratskom društvu ne bi mogli da opstanu, jer bi ih publika jednostavno odbacila“, kazao je Veljanovski, prenosi portal Autonomija.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Spremo: Društveni dijalog kao ozbiljan način pristupa i izveštajima domaćih organizacija

Beograd, 29. maj 2020. – “Kritike sa međunarodnog nivoa na neki način bivaju adresir…