Naslovna IT Društvene mreže Vero: Nova društvena mreža

Vero: Nova društvena mreža

2 minuta za čitanje
0
606
Vero

Njujork, 7. mart 2018. – Društvena mreža Vero, pokrenuta 2015. godine, do nedavno nije bila ni među prvih 1500 aplikacija po broju downloada.

Međutim, to se promenilo, kada je broj preuzimanja u roku od 24 sata dosegao pola miliona i srušio servere tima nepripremljenog za ovakav razvoj događaja, preneo je portal media.ba.

Iznenadnu popularnost aplikacije, koja vizuelno podseća na Instagram i korisnicima dozvoljava postavljanje slika, teksta i preporuka za filmove, knjige i TV serije, objašnjava se frustriranošču korisnika drugih mreža algoritmima koji sadržaje više ne prikazuju hronološki, kao i reklamama, kojih nema na Veru. 

Aplikacija je, kako kažu osnivači, besplatna za prvih milion registrovanih korisnika, nakon čega će se kreiranje naloga plaćati, što je potaklo korisnike Instagrama i Tumblra da na svojim profilima na ovim mrežama pozovu prijatelje da im se pridruže na Veru, dodatno podstičući broj preuzimanja aplikacije. 

Da li će ova iznenadna popularnost Vera potrajati, ostaje da se vidi. Nezadovoljni korisnici velikih društvenih mreža su i u prošlosti masovno otvarali naloge na novim servisima, poput mreže Ello, da bi te mreže s vremenom pale u zaborav.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvene mreže
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Raskrikavanje: Kako je radila SNS “bot“ armija na Tviteru

Beograd, 04. april 2020. – Izveštaj Stanford Internet opservatorije koja je deo pozn…