Naslovna IT Video ANT: Alat za ubacivanje komentara u video snimke

Video ANT: Alat za ubacivanje komentara u video snimke

2 minuta za čitanje
0
1,144

Sarajevo, 08. oktobar 2017. – Video ANT je besplatni alat koji edukatorima i drugima koji se bave analizom medijskog sadržaja dozvoljava da video snimke prate komentarima.

Alat je razvio Brad Hosack sa Univerziteta u Minesoti, s ciljem da studentima i profesorima da platformu gdje bi mogli gledati i anotirati video snimke.

Video ANT je veoma jednostavan za korišćenje: nakon kreiranja korisničkog računa, dovoljno je upisati adresu video snimka na YouTube-u ili ga uploadovati direktno na sajt, nakon čega se uz video prikazuje posebno dugme koje korisniku omogućava da u bilo kojem momentu zaustavi snimak i ubaci komentar.

Svi unetni komentari se prikazuju kao oznake ispod videa, te arhiviraju i šalju na korisnikov e-mail nakon što je proces anotacije završen. Ovako kreirane video klipove korisnici mogu deliti na društvenim mrežama, kao i  ubaciti u svoj web sajt ili blog.

Video ANT je koristan kako za edukatore i studente medijske pismenosti tako i za druge koji se bave analizom i komentarom medijskog sadržaja, prenosi portal media.ba.
Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  IT
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

“Future is NOW” ove godine online iz Beograda, Zagreba i Sarajeva

Beograd, 10. novembar 2020. – U Beogradu, Zagrebu i Sarajevu će se 19. i 20. novembra održ…