Naslovna IT Društvene mreže Virtuelna stvarnost stiže na Facebook

Virtuelna stvarnost stiže na Facebook

1 minuta za čitanje
0
758

Amsterdam, 26. april 2017. (media.ba) – Facebook Spaces prvi je eksperiment spajanja popularne društvene mreže sa virtuelnom stvarnošću.

Tri godine nakon preuzimanja kompanije koja proizvodi uređaje za virtuelnu stvarnost Oculus, Facebook je objavio svoju prvu aplikaciju koja spaja tehnologiju virtuelne stvarnosti sa sadržajem društvene mreže.

Facebook Spaces korisnicima omogućava da kreiraju virtuelna okruženja i u njih pozovu prijatelje da zajedno gledaju slike, slušaju muziku i razgovaraju.

Facebook na osnovu slike kreira korisnički avatar koji je kasnije moguće doraditi, a druženje je za sada moguće organizovati za grupe do četiri prijatelja.

Za korisnike koji (još uvek) ne poseduju uređaje za virtuelnu stvarnost, pristup aplikaciji moguć je i preko kamere, a korisnik koji tako pristupa prikazuje se kao avatar, dok njegovi prijatelji kao video ekran u virtualnom okruženju.

Iako prvobitno kreiran za Oculus Rift uređaje, Facebook Spaces će nakon testne faze biti dostupan i za druge VR aparate.

 
 

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvene mreže
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

“Future is NOW” ove godine online iz Beograda, Zagreba i Sarajeva

Beograd, 10. novembar 2020. – U Beogradu, Zagrebu i Sarajevu će se 19. i 20. novembra održ…