Naslovna Civilno društvo Više od 100 mladih iz regiona na konferenciji u Beogradu

Više od 100 mladih iz regiona na konferenciji u Beogradu

3 minuta za čitanje
0
602
Inicijativa mladih za ljudska prava

Beograd, 26. mart 2018. – Inicijativa mladih za ljudska od 28. do 31. marta u Beogradu organizuje konferenciju "Bring your own history/Donesi svoju istoriju" koja je deo jednogodišnjeg programa "Prošlost se nastavlja", a koji okuplja više od 120 mladih iz pet država regiona.

Program je zasnovan na uverenju da je stabilna i mirna budućnost svačija osnovna odgovornost i da ona mora biti utemeljena na uzajamnom razumevanju i poštovanju osnovih civilizacijskih vrednosti.

Ceo program trajaće godinu dana i sastojaće se iz 3 faze. Celokupan proces (susreti, dijalozi i studijski rad) biće dokumentovan, a krajnji rezultat rada mladih – publikacija “Zajednički narativi” – biće javno objavljena i promovisana u svim državama u regionu. Program će trajati do aprila 2019. godine.

Višednevna konferencija kojom program počinje u Beograd će dovesti mlade iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i sa Kosova kada će svako moći da iznese svoja znanja i perspektivu događaja iz nedavne prošlosti koja su stečena kroz društvo, porodicu i kontekst u kojem živimo.

Tokom četiri dana uvodnog događaja, učesnici i učesnice razgovaraće sa brojnim gostima i predavačima iz Srbije i zemalja regiona, između ostalih, sa Žarkom Puhovskim, Majom Nenadović, Marijanom Tomom, kao i Dion van den Bergom i Inge Baandersom.

Konferencija i program "Prošlost se nastavlja" jedan je od retkih regionalnih događaja koji na jednom mestu okuplja mlade iz više post-jugoslovenskih država u cilju predstavljanja dominantnih narativa, ali i kako bi učesnici stekli nova znanja i iskustva i kritički sagledali svoju perspektivu, ali i perspektive drugih.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Otvorena vrata pravosuđa: Moja prava u slučaju legitimisanja, pretresa i lišenja slobode

Beograd, 03. decembar 2021. – Brošura „Moja prava u slučaju legitimisanja, pretresa …