Naslovna Civilno društvo Vlada Republike Srbije još jednom suspendovala Zakon o javnim nabavkama

Vlada Republike Srbije još jednom suspendovala Zakon o javnim nabavkama

2 minuta za čitanje
0
273
Vlada Republike Srbije

Beograd, 09. decembar 2019. –  Usvajanjem predloga zakona u cilju navodnog ubrzavanja izgradnje infrastrukturnih projekata od posebnog značaja za Republiku Srbiju, Vlada Republike Srbije je još jednom suspendovala Zakon o javnim nabavkama i širom otvorila vrata zloupotrebama i korupciji, ukazuje Koalicija za nadzor javnih finansija.

Zahvaljujući ovom mutant zakonu i već uspostavljenoj praksi, javne nabavke u Srbiji će postati izuzetak, a izuzeci od primene postupaka javnih nabavki pravilo”, piše u saopštenju Koalicije.

Umesto da se politika konkurencije jača, ona se uništava, a samim tim uništava se i slobodno tržište i dodatno cementiraju monopoli u poslovima u kojima je država naručilac, dodaje se u saopštenju.

Koalicija za nadzor javnih finansija poziva Vladu Republike Srbije da obrazloži kako je ono do čega se dođe putem direktne pogodbe za građane Srbije povoljnije od ugovora koji su posledica konkurentske utakmice.

Koalicija za nadzor javnih finansija podseća narodne poslanike da su mandat dobili od građana, a ne od Vlade, i da je njihova dužnost da štite javni, a ne pojedinačni lukrativni interes, te ih poziva da glasaju protiv ovog štetočinskog predloga zakona kojim se dodatno razgrađuje pravni poredak Republike Srbije.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Razlivalište: Otvorene prijave za učešće mladih u omladinskom izazovu

Beograd, 07. avgust 2020. – Organizacija Razlivalište, drugi put po redu, organizuje…