Naslovna Vesti Srbija Vlada Srbije odlučila da se formira radna grupa za zaštitu novinara

Vlada Srbije odlučila da se formira radna grupa za zaštitu novinara

2 minuta za čitanje
0
155
Vlada Republike Srbije

Beograd, 10. decembar 2020. – Vlada Srbije donela je na današnjoj sednici odluku o formiranju Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara i Radne grupe za praćenje sprovođenja Akcionog plana za primenu Strategije razvoja sistema javnog informisanja u Srbiji za period 2020 – 2025. godine.

Dosadašnji rad Stalne radne grupe za bezbednost novinara, koja je pratila postupanje tužilaštva u slučajevima izvršenja krivičnih dela uperenih protiv novinara, ukazao je na potrebu da se rad na ovom problemu institucionalizuje formiranjem Radne grupe, kako bi se efikasnije reagovalo u slučaju napada na novinare i pratile sve radnje i aktivnosti preduzete u cilju zaštite njihove bezbednosti.

Ministarstvo kulture i informisanja ima obavezu da Radnoj grupi za praćenje sprovođenja Akcionog plana tromesečno dostavlja izveštaj o preduzetim aktivnostima predviđenim ovim planom, navodi se u saopštenju.

Na sednici je usvojen Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora između Srbije i Japana o otklanjanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i sprečavanju poreske evazije, koji je preduslov za buduća ulaganja japanskih investitora u privredu Srbije i za podsticanje ekonomske bilateralne saradnje.

Vlada je usvojila i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o kinematografskoj koprodukciji između Vlade  Srbije i Vlade Francuske, što će domaćoj filmskoj industriji omogućiti da dobije značajnija finansijska sredstva i postigne bolje pozicioniranje na evropskom i svetskom nivou.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Marinović: Korišćenje ličnih podataka nakon dostave je zloupotreba

Beograd, 15. avgust 2022. – Onog trenutka kada dostavljač dostavi hranu svrha korišć…