Naslovna Vesti Srbija Vlada Srbije usvojila Akcioni plan za sprovođenje medijske strategije

Vlada Srbije usvojila Akcioni plan za sprovođenje medijske strategije

1 minuta za čitanje
0
101
Vlada Republike Srbije

Beograd, 03. decembar 2020. – Vlada Srbije saopštila je da je usvojila Akcioni plan za sprovođenje strategije razvoja sistema javnog informisanja u Srbiji od 2020. do 2025. godine, u periodu 2020–2022. godine.

Kako se navodi, strategijom je predviđeno donošenje dva akciona plana radi ostvarivanja predviđenih aktivnosti – za prvi akcioni plan predviđeno je da se donese za period od 2020. do 2022. godine, a za drugi za period od 2023. do 2025. godine.

Nakon isteka perioda važenja prvog trogodišnjeg akcionog plana biće izrađen izveštaj o rezultatima njegovog sprovođenja i realizaciji aktivnosti predviđenih planom.

U saopštenju se dodaje da će Ministarstvo kulture i informisanja  rukovoditi primenom Akcionog plana, implementacijom Medijske strategije, kao i izradom seta novih medijskih zakona.

Cilj strategije je unapređenje sistema javnog informisanja koji garantuje slobodu izražavanja, slobodu medija, bezbednost novinara, medijski pluralizam, razvijeno medijsko tržište i osnaženu medijsku profesiju, istakla je Vlada.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

OEBS objavio specijalni izveštaj o zloupotrebama pravosudnog sistema protiv medija

Helsinki, 03. decembar 2021. – Pored pretnji fizičkim i online nasiljem, mnogi novin…