Naslovna Vesti Srbija Vlada Srbije usvojila Strategiju zapošljavanja od 2021. do 2026.

Vlada Srbije usvojila Strategiju zapošljavanja od 2021. do 2026.

2 minuta za čitanje
0
206

Beograd, 25. februar 2021. – Vlada Srbije je na današnjoj sednici usvojila Strategiju zapošljavanja za period od 2021. do 2026. godine, čiji opšti cilj je uspostavljanje stabilnog i održivog rasta zaposlenosti zasnovanog na znanju i dostojanstvenom radu, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Radi unapređenja položaja nezaposlenih lica na tržištu rada, mere predviđene u Strategiji zapošljavanja odnose se na realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja, unapređenje njihovog sprovođenja, kreiranje novih, kao i na unapređenje praćenja stanja i kretanja na tržištu rada i ishoda i uticaja tih mera.

Posebne mere predviđene su za unapređenje položaja žena, mladih, osoba sa invaliditetom, korisnika novčane socijalne pomoći, kao i Roma, imajući u vidu njihovu zastupljenost i druge karakteristike koje ukazuju na nepovoljan položaj na tržištu rada.

Fokus će, kako je istaknuto, biti i na drugim ranjivim kategorijama nezaposlenih koji bez dodatne i intenzivne podrške u traženju posla ne mogu samostalno da poprave svoj položaj na tržištu rada.

Radi sprovođenja Strategije zapošljavanja izrađen je Akcioni plan za period od 2021. do 2023. godine, čije usvajanje je planirano početkom mart, a kojim će biti utvrđene aktivnosti za realizaciju mera predviđenih Strategijom.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

BIRODI: Vladavina prava, integritet i javnost – lekovi protiv lične vlasti

Beograd, 20. septembar 2021. – Druga faza međustranačkog dijaloga pod pokroviteljstv…