Naslovna Civilno društvo Vodič kroz član 11 Evropske konvencije o ljudskim pravima

Vodič kroz član 11 Evropske konvencije o ljudskim pravima

2 minuta za čitanje
0
63
Evropski sud za ljudska prava

 Beograd, 25. avgust 2021. – Beogradski centar za ljudska prava je, u dogovoru sa Evropskim sudom za ljudska prava, objavio Vodič kroz član 11 Evropske konvencije o ljudskim pravima za slobodu mirnog okupljanja i udruživanja.

Vodič je deo serije vodiča kroz sudsku praksu koje Evropski sud za ljudska prava objavljuje kako bi informisao pravnike i sve zainteresovane o značajnim presudama i odlukama koje je doneo.

U Vodiču je analizirana i sažeta sudska praksa prema članu 11 koja je poslednji put ažurirana 30. 4. 2021. godine.

Čitaoci mogu da pronađu informacije o ključnim načelima u datoj oblasti i relevantne precedente. Sudska praksa koja je citirana u ovom Vodiču izabrana je među najvažnijim i skorašnjim presudama i odlukama.

Vodič je namenjen svima koje interesuju prava na slobodu mirnog okupljanja i slobodu udruživanja, a od naročitog je značaja za pravnike, istraživače i organizacije, kao i za državne organe koji postupaju u ove dve oblasti.

Objavljivanjem prevoda ovog Vodiča Beogradski centar nastavlja sa radom na unapređenju znanja u oblasti ljudskih prava i humanitarnog prava, razvoja demokratije, uspostavljanju pravne države i građanskog društva u Srbiji.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Otvorena vrata pravosuđa: Moja prava u slučaju legitimisanja, pretresa i lišenja slobode

Beograd, 03. decembar 2021. – Brošura „Moja prava u slučaju legitimisanja, pretresa …