Naslovna Politika VOICE: Novac sa medijskog konkursa u Apatinu otišao naprednjacima i prijateljima

VOICE: Novac sa medijskog konkursa u Apatinu otišao naprednjacima i prijateljima

2 min read
1
300
Opština Apatin

Novi Sad, 29. jun 2018. –  Na ovogodišnjem konkursu za sufinansiranje medijskih projekata opštine Apatin preduzeće šefa odborničke grupe i bivšeg poverenika Srpske napredne stranke u Apatinu Ilije Bursaća ponovo je dobilo novac.

Dobar deo „medijskog kolača“ završio je i na računu Televizije Apatin, koja je prošle godine promenila vlasničku strukturu i koja se sada povezuje sa kontroverznom „zvezdom“ privatizacije medija u Srbiji Radoicom Milosavljevićem. 

Milosavljević je prethodnih godina postao vlasnik brojnih medija u Srbiji, a istraživači i analitičari ga dovode u vezu sa SNS, tačnije sa sadašnjim šefom BIA-e Bratislavom Gašićem. Navodno se Gašić i sam pojavljivao u Milosavljevićevim medijima i predstavljao kao „pravi vlasnik“.

Od ukupno podeljenih 8,8 miliona dinara, čak 5,8 miliona otišlo je pomenutim dvema medijskim kućama, odnosno više od dve trećine novca.

O tome kako se nastavlja katastrofalna praksa trošenja novca građana na projekte „svojih medija“, u celosti, možete pročitati na portalu VOICE-a.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Hrvatska nije glavni kočničar ulaska Srbije u EU

Brisel, 23. septembar 2018. – Ulazak Srbije u EU koče Francuska i Nemačka, koje žele…