Naslovna Politika VOICE: Pokrajinska vlada na konkursu dodelila novac svojim funkcionerima

VOICE: Pokrajinska vlada na konkursu dodelila novac svojim funkcionerima

2 minuta za čitanje
0
290
Pokrajinska vlada

Novi Sad, 7. septembar 2019. – Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu nastavio je da daje novac političarima i državnim funkcionerima, odnosno udruženjima građana bliskim vlasti, piše Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

VOICE podseća da je isti sekretarijat ove i prošle godine na konkursima dodelio novac predsedniku Odbora za poljoprivredu u Skupštini Srbije Marijanu Rističeviću i zameniku gradonačelnika Novog Sada Srđanu Kruževiću.

Na konkursu za održavanje tradicionalnih manifestacija bespovratno novac je dobilo udruženje NS blok, čiji je predsednik Saša Igić, pomoćnik pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, navodi VOICE.

Igić je nosilac javne funkcije u Pokrajinskoj vladi, iz čijeg je budžeta dato 80.000 dinara njegovom udruženju.

Ranije je, kao član G17 plus, bio zamenik gradonačelnika Novog Sada.

NS blok formirao je 2011. godine, a 2016. to udruženje je kao grupa građana na lokalnim izborima u Novom Sadu podržalo Srpsku naprednu stranku.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu je udruženju građana NS blok dodelio novac za organizovanje manifestacije “Tradicionalne tehnike i veštine izrade proizvoda“, u Kaću 8. juna 2019.

Novac je na tom konkursu dodeljen i udruženjima koja nemaju sajtove, o čijim aktivnostima nema dostupnih informacija i koje nemaju internetske prezentacije, odnosno fejsbuk stranice, piše VOICE.

Tim konkursima predviđeno je da udruženja na svojim sajtovima moraju da obavljaju informacije o aktivnostima u okviru projekata finansiranih iz gradskog budžeta, ali o njima najčešče nema traga, dodaje VOICE.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Kompaniji SBB zabranjeno postavljanje kablovske mreže po Srbiji, država omogućava monopol drugom operatoru

Beograd, 16. januar 2020. – Kompanija SBB je saopštila da joj je zabranjeno da posta…