Naslovna Borba protiv korupcije Vreme: Slučaj Krušik iz prve ruke

Vreme: Slučaj Krušik iz prve ruke

3 minuta za čitanje
0
389
Aleksandar Obradović

Beograd, 01. decembar 2019. – Kako se i zbog čega dogodilo da se Aleksandar Obradović nađe u pritvoru, zašto se obratio novinarima BIRN-a, kako smo se svi poneli u tom slučaju i šta smo naučili iz ovog događaja koji još uvek traje?

Dve su najvažnije činjenice u vezi sa “aferom Krušik”, koja ove jeseni sa zakašnjenjem drma vladajući režim u Srbiji: čovek koji je hteo da se sazna istina o tome šta se dešava u preduzeću namenske industrije Krušik iz Valjeva sedi u kućnom pritvoru osumnjičen da je odavao poslovne tajne, a ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i njegov nadređeni u Srpskoj naprednoj stranci i predsednik Srbije Aleksandar Vučić uhvaćeni su u laži.

Činjenica da je čovek uhapšen i “držan” u pritvoru tri nedelje ove jeseni, a da javnost o tome nije znala ništa jer mu je sugerisano da “ćuti o tome” i da je pušten iz Centralnog zatvora tek posle pritiska javnosti, izgleda kao deo romana Franca Kafke Proces i kao da svako u današnjoj Srbiji može da se nađe u sličnoj situaciji.

Činjenica da je vrh režima uhvaćen u laži zasad nije proizvela ništa osim nove kampanje u kojoj je potrebno obesmisliti čitav događaj, dodatno zamagliti stvarnost neprestanim izmišljanjem novih i novih afera i, što je specijalitet ovog režima, pokazivanjem ko je zapravo pravi uzbunjivač jer Aleksandar Obradović, po tumačenju Stefanovića i Vučića, to nije.

Tekst Slobodana Georgijeva, u celosti, možete pročitati na sajtu nedeljnika Vreme.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Vasilić: Građani treba da spreče privatizaciju javne svojine

Beograd, 20. jul 2020. – Članica Saveta Vlade Srbije za borbu protiv korupcije Jelisaveta …