Naslovna Civilno društvo Vujović: Članice ENEMO-a se suočavaju sa problemom finansiranja svojih aktivnosti

Vujović: Članice ENEMO-a se suočavaju sa problemom finansiranja svojih aktivnosti

2 min read
0
408
Zlatko Vujović

Herceg Novi, 8. oktobar 2018. – Članice Evropske mreže organizacija za nadgledanje izbora (ENEMO) suočavaju se sa problemom finansiranja svojih aktivnosti, a velike izazove predstavlja i promena izbornih sistema neposredno pred izbore, kao i organizacije koje daju lažne izveštaje da su izbori slobodni i fer.

To je saopšteno na Generalnoj skuštini ENEMO-a koja je održana u Njivicama, u Herceg Novom.

Generalni sekretar ENEMO-a, Zlatko Vujović, kazao je da je, iako ta organizacija postoji skoro 20 godina i okuplja najveće organizacije koje se bave nadgledanjem izbora u Evropi i u Aziji, novitet da je od aprila ove godine ENEMO registrovana kao formalna mreža sa sedištem u Crnoj Gori.

On je rekao da se prvi put održava Skupština u Crnoj Gori i da je na njoj raspravljano o pitanju slanja misije u Ukrajinu na predstojeće predsedničke i parlamentarne izbore naredne godine, kao i u Moldaviju, ali i o drugim aktivnostima.

Ono što je važno naglasiti da, pored toga što nadgledaju domaće izbore, članice ENEMO-a organizuju međunarodne misije, slično kao što to rade OEBS/ODIHR i nadgledaju izbore u brojnim zemljama. Samo iduće godine će najmanje tri misije biti sprovedene“, naveo je Vujović, prenosi PR pres servis.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Najavljena peta po redu parada “Ponos Srbije” u Beogradu

Beograd, 16. jun 2019. – Gej-lezbejski info centar (GLIC) najavio je da će u subotu, 29. j…