Naslovna Civilno društvo Vujović: Članice ENEMO-a se suočavaju sa problemom finansiranja svojih aktivnosti

Vujović: Članice ENEMO-a se suočavaju sa problemom finansiranja svojih aktivnosti

2 minuta za čitanje
0
537
Zlatko Vujović

Herceg Novi, 8. oktobar 2018. – Članice Evropske mreže organizacija za nadgledanje izbora (ENEMO) suočavaju se sa problemom finansiranja svojih aktivnosti, a velike izazove predstavlja i promena izbornih sistema neposredno pred izbore, kao i organizacije koje daju lažne izveštaje da su izbori slobodni i fer.

To je saopšteno na Generalnoj skuštini ENEMO-a koja je održana u Njivicama, u Herceg Novom.

Generalni sekretar ENEMO-a, Zlatko Vujović, kazao je da je, iako ta organizacija postoji skoro 20 godina i okuplja najveće organizacije koje se bave nadgledanjem izbora u Evropi i u Aziji, novitet da je od aprila ove godine ENEMO registrovana kao formalna mreža sa sedištem u Crnoj Gori.

On je rekao da se prvi put održava Skupština u Crnoj Gori i da je na njoj raspravljano o pitanju slanja misije u Ukrajinu na predstojeće predsedničke i parlamentarne izbore naredne godine, kao i u Moldaviju, ali i o drugim aktivnostima.

Ono što je važno naglasiti da, pored toga što nadgledaju domaće izbore, članice ENEMO-a organizuju međunarodne misije, slično kao što to rade OEBS/ODIHR i nadgledaju izbore u brojnim zemljama. Samo iduće godine će najmanje tri misije biti sprovedene“, naveo je Vujović, prenosi PR pres servis.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

NUNS: Utvrditi ko uznemirava novinara N1 Dušana Mlađenovića

Beograd, 27. maj 2020. – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je nadle…