Naslovna Politika Vukosavljević ne želi da komentariše motive zbog kojih je Medijska koalicija prekinula dijalog

Vukosavljević ne želi da komentariše motive zbog kojih je Medijska koalicija prekinula dijalog

3 min read
0
152
Vladan Vukosavljević

Beograd, 10. januar 2019. (FoNet) – Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je da ne bi komentarisao motive zbog kojih je Medijska koalicija prekinula dijalog sa Koordinacionim telom vlade Srbije za saradnju sa medijima, ali da smatra da svako ima pravo na tako nešto i da je to prirodan deo diskusije.

Podsećamo da je Medijska koalicija  suspendovala dijalog sa predstavnicima Koordinacionog tela Vlade Srbije za saradnju sa medijima zbog toga što nijedan od konkretnih i oročenih zahteva novinarskih i medijskih udruženja nije ispunjen, a istovremeno situacija na medijskoj sceni iz dana u dan se pogoršava.

"Okolnosti koje su dovele do takvog gesta ne bih komentarisao, one su posledica prava bilo kojeg subjekta ili grupe koja je u tome učestvovala da zauzima svoje stavove i da povlači poteze za koje smatra da su u njihovom interesu ili u interesu medijske scene ili dela medijske scene koju oni zastupaju", rekao je Vukosavljević novinarima u Beogradu, prenosi FoNet.

On je dodao da je uvek bolje da saradnja funkcioniše bez obzira na pojedine razlike u određenim fazama i da funkcioniše u vezi sa ciljem zbog kojeg je počela.

"To nije prvi put da dolazi do izvesnih šumova u komunikaciji. Takođe mislim da je to prirodan deo diskusije i traženja važnih rešenja u jednoj vrlo osetljivoj oblasti, ali verujem da će proces uređivanja medijskog prostora i kroz medijsku strategiju, zakone koji će kasnije biti menjani ili donošeni novi, biti proces koji će biti na dobrobit medijskoj sceni", rekao je Vukosavljević.

Ministar je dodao da je normalno da postoje "različiti pogledi u datim fazama".

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Građanski front osuđuje saslušavanje i medijsku hajku protiv Jove Bakića

Beograd, 15. jun 2019. – Građanski front osudio je policijsko saslušavanje sociologa…