Naslovna Civilno društvo YUCOM dve decenije rada: Konferencija ‘’Vladavina prava, pristup pravdi’’

YUCOM dve decenije rada: Konferencija ‘’Vladavina prava, pristup pravdi’’

3 minuta za čitanje
0
734
Komitet pravnika za ljudska prava - YUCOM

Beograd, 17. oktobar 2017. – Komitet pravnika za ljudska prava proslavlja 20 godina od svog osnivanja. Konferencija ‘’Vladavina prava, pristup pravdi’’ je jedan od događaja na kojem će YUCOM predstaviti kratak osvrt na svoj rad u proteklih 20 godina.

Konferencija ‘’Vladavina prava, pristup pravdi’’ biće održana 20. oktobra 2017. godine, sa početkom u 11:00 časova, u Kući ljudskih prava i demokratije (velika sala), Kneza Miloša 4, Beograd.

Pored predstavljanja izveštaja o radu ove organizacije za period 2016-17. na konferenciji će biti predstavljena isustva kontinuirane saradnje YUCOM-a sa diplomatskim predstavništvima, državnim i nezavisnim institucijama, domaćim i međunarodnim organizacijama civilnog društva.

Kako navode iz YUCOM-a, druge dve tematske celine konferencije biće posvećene pravu na besplatnu pravnu pomoć i Univerzalnom periodičnom pregledu stanja ljudskih prava u Srbiji.

Nedostatak odgovarajućeg Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, sve više utiče na ograničenja pristupa pravdi zbog čega najviše ispaštaju sami građani. Učesnici će kroz diskusiju pokušati da daju odgovore koji su ključni problemi u sprečavanju donošenja zakona i da li se kroz dijalog zainteresovanih aktera ovakvo stanje može prevazići.

Milan Antonijević, direktor YUCOM-a, govorio je za Dijalog Net o Zakonu o bespatnoj pravnoj pomoći.

U okviru Univerzalnog periodičnog pregleda (UPR), Srbija će početkom 2018. godine dati pregled o unapređenju ljudskih prava u proteklom periodu. Kako u ovom procesu Ujedinjenih nacija organizacije civilnog društva imaju značajnu ulogu, poslednji segment konferencije biće posvećen predstavljanju podrške koju civilno društvo pruža procesu.

Zainteresovani za učešće na konferenciji mogu se prijaviti do 19. oktobra do kraja radnog vremena na office@yucom.org.rs ili potvrditi na telefon 011 33 44 235.  

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Podrška i razumevanje za partnere koji žele da pruže podršku građanima tokom pandemije korona virusa

Beograd, 30. mart 2020. – Za sve projekte koje je podržala Fondacija za otvoreno društvo b…