Naslovna Civilno društvo YUCOM pokrenuo regionalni projekat za unapređenje kvaliteta medijskog izveštavanja o vladavini prava

YUCOM pokrenuo regionalni projekat za unapređenje kvaliteta medijskog izveštavanja o vladavini prava

1 min read
0
203
novinari

Beograd, 14. april 2018. – Komitet pravnika za ljudska prava – YUCOM pokrenuo je regionalni projekat umrežavanja novinara putem internet platforme preko koje će novinari moći da advokatima u Srbiji i regionu postave pitanja u vezi sa njihovim izveštavanjem.

Projekat pod nazivom "Osnaživanje izveštavanja o standardima vladavine prava u Srbiji, Makedoniji, Albaniji, Kosovu i Bosni i Hercegovini" realizuje se pod okriljem Balkanske regionalne mreže za vladavinu prava (BRRLN).

Cilj projekta je unapređenje kvaliteta medijskog izveštavanja o pitanjima vezanim za vladavinu prava i pružanje podrške unapređenju saradnje advokatskih komora sa medijima i organizacijama civilnog sektora u zemlji i regionu.

Iz YUCOM-a najavljuju je da će tokom sprovođenja projekta, krajem maja, početi treninzi za novinare na kojima će predavači biti advokati, dok će na treninzima za advokate predavati novinari.

Nakon toga, biće izrađeni priručnici za praćenje sudskih postupaka i za novinare i za advokate.

Na ovom projektu YUCOM sarađuje sa Advokatskom komorom Srbije i Advokatskom komorom Beograd.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Konkurs za organizovanje programa prekvalifikacija u IT oblasti

Beograd, 23.oktobar 2018. – Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku up…