Naslovna Društvo Za pet dana stiglo 6.000 onlajn zahteva za upis dece u beogradske vrtiće

Za pet dana stiglo 6.000 onlajn zahteva za upis dece u beogradske vrtiće

3 minuta za čitanje
0
871

Beograd, 15. maj 2017. – Za pet dana, od kako je počeo ovogodišnji konkursni rok za upis dece u predškolske ustanove u Beogradu, stiglo je više od 6.000 zahteva na portal eUprava, saopštila je Direkcija za elektronsku upravu.

"Najviše zahteva 1.186, poslato je sa teritorije Opštine Novi Beograd. Sledi Voždovac sa 820 i na trećem mestu je Čukarica sa 751 online prijava. Beogradska opština u kojoj je ova e-usluga najmanje korišćena je Sopot, sa devet poslatih zahteva", navedeno je u saopštenju.

Direktor Direkcije za elektronsku upravu Dušan Stojanović izjavio je da očekuje da će se ove nedelje uključiti i roditelji iz opština Savski venac, Vračar i Stari grad.

On je dodao i da prvi dani online upisa protiču bez većih problema i da složeni sistem prijave koji ukršta podatke iz nekoliko baza državnih institucija, i pored velikog broja prijava, funkcioniše bez zastoja. 

"Broj roditelja koji nije mogao samostalno da podnese zahtev i koji se zaposlenima u Direkciji obratio za pomoć, u ovom času je na nivou statističke greške i iznosi manje od 0,5 odsto. U najvećem broju ovih slučajeva problem bio u pogrešno unetim podacima, najčešće matičnim brojevima", rekao je Stojanović.

Od prošle nedelje zahtev je moguće podneti i za predškolske ustanove iz Sremske Mitrovice, a od danas i sa teritorije Šapca.

Direkcija za elektronsku upravu poziva roditelje da ne dolaze na šaltere, da uštede svoje vreme, i da zahteve za upis proslede cudobnije i jednostavnije preko portala eUprava.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Otvorena vrata pravosuđa: Zašto nema mnogo prijavljenih krivičnih dela protiv životne sredine?

Beograd, 15. avgust 2022. – Prema podacima iz pravosudne statistike imamo veoma mali…