Naslovna Politika Žanić: Još jedna kampanja protiv organizacija i medija koji ne rade u svrhu promovisanja vladajućih stranaka

Žanić: Još jedna kampanja protiv organizacija i medija koji ne rade u svrhu promovisanja vladajućih stranaka

2 minuta za čitanje
0
80
Ivana Žanić

Beograd, 28. jul 2020.  – Izvršna direktorka Fonda za humanitarno pravo (FHP) Ivana Žanić izjavila je FoNetu kako nije sporno zakonsko pravo države da proverava bankarske transakcije bilo kog pravnog lica.

Dodaje da je sporan spisak medijskih kuća koje nisu prorežimski orijentisane i spisak nevladinih organizacija koje se bave zaštitom ljudskih prava.

Država ima pravo da proverava bankarske transakcije, ponovila je ona, ali ovo može da se tumači kao neka vrsta pritiska na nevladine organizacije koje ukazuju na  korupciju u vrhu vlasti, političku torturu ili u slučaju FHP, koje ukazuju na kršenja ljudskih prava u prošlosti i počinjene ratne zločine.

Što se tiče ranijih spiskova, dodala je Žanić, FHP je bio na spiskovima svih vlasti  od svog osnivanja tako da je ovo još jedna kampanja protiv nevladinog sektora u Srbiji i medijskih kuća koje ne izveštavaju u svrhu promovisanja vladajuće stranke i onih stranaka koje su na vlasti.

Žanić je ocenila da je rad FHP “generalno bio praćen tabloidnim izveštavanjem, bilo poluistinama ili iskrivljavanjem činjenica“, pa ne misli da će ih i ovaj put mimoići “ta vrsta pompeznog tabloidnog izveštavanja”.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Izveštavanje medija o nasilju prema ženama u Srbiji je senzacionalističko i bez društvenog konteksta

Beograd, 06. avgust 2020. – U polovini izveštaja o nasilju prema ženama mediji su otkrili …