Naslovna Društvo Zaštitnik građana: Netačna informacija o izbacivanju dece iz vrtića

Zaštitnik građana: Netačna informacija o izbacivanju dece iz vrtića

3 minuta za čitanje
0
1,002
Zaštitnik građana

Beograd, 13. maj 2017. – Kancelarija zaštitnika građana saopštila je da je netačna informacija vršioca dužnosti gradskog sekretara za obrazovanje i dečiju zaštitu da je zaštitnik građana predložio da se siromačna deca izbace iz vrtića.

"Netačna je izjava v. d. gradskog sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu da je zaštitnik građana predložio da se siromašna deca izbace iz vrtića. Zaštitnik građana je uputio preporuku da se obezbedi kontinuitet i izvesnost u korišćenju usluge predškolskih ustanova, a ne da već upisana deca svake godine ponovo konkurišu", navodi se u saopštenju.

Kancelarija zaštitnika građana je dodala da se "upravo zbog novih pravila koje je postavio Sekretarijat, a koja Zaštitnik građana osporava, ugovori zaključuju na po jednu godinu, čime je postalo neizvesno da li će dete pohađati istu predškolsku ustanovu čak i kada roditelji redovno plaćaju".

Preporučeno je i da se u anekse ugovora i nove ugovore unese odredba da korisnik, ukoliko ispunjava obaveze, nastavlja korišćenje usluga u narednim godinama bez ponovnog konkurisanja, dodaje se u saopštenju.

V. d. gradskog sekretara za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak izjavio je da su dugovanja roditelja beogradskim predškolskim ustanovama smanjena ove godine za 65 miliona dinara.

"Roditelji osećaju signal grada da razumemo njihove potrebe i zbog toga mi ne pada na pamet da decu zbog neplaćenog jednog meseca izbacujemo iz vrtića", rekao je Gak, a preneo Beoinfo. 

On je istakao da je takva inicijativa potekla od predstavnika zaštitnika građana, ali je Sekretarijat to odbio i dodao da je tri meseca tolerancije "sasvim korektno".

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Ilić: Ugrožena odbrana i vodosnabdevanje Beograda

Beograd, 02. jun 2021. – Predstavnik grupe Savski nasip Oliver Ilić  izjavio je FoNe…