Naslovna Civilno društvo Zaustaviti proganjanje i maltretiranje OK radija

Zaustaviti proganjanje i maltretiranje OK radija

3 minuta za čitanje
0
130
Koalicija za slobodu medija

Beograd, 17. jun 2022. – Vlasnicu „OK Radija“ iz Vranja Oliveru Vladković ponovo je posetio Dejan Nikolić Kantar, koji joj duže vreme preti i ugrožava imovinu.

To se dogodilo samo dan nakon što je u Vranju bila Radna grupa za bezbednost novinara upravo tim povodom, saopštila je Koalicija za slobodu medija.

OK Radio u Vranju i kafe No Comment koji funkcioniše u okviru ove medijske kuće, izloženi su mesecima ozbiljnim napadima i pretnjama. Pretnje traju od kako je vlasnica radija inspekciji prijavila investitora koji uz njen objekat gradi bez potrebnih dozvola. Pošto je inspekcija obustavljala nelegalne radove, u više navrata izvršeni su napadi na imovinu radija“, navodi se u saopštenju.

Koalicija je pozdravila dosadašnji rad nadležnih organa ali zbog nastavka zastrašivanja i uznemiravanja zahteva zaustavljanje istih bez odlaganja.

Policija i tužilaštvo moraju da obezbede ličnu sigurnost svih i spreče osuđivanog Dejana Nikolića Kantara ili bilo koga drugog da zastrašuju ili povrede Oliveru Vladković, odnosno zaposlene u OK Radiju i kafeu No Comment. Država je dužna da obezbedi njihovu sigurnost i zaštiti ih od samovolje i terora nasilnika„, istakli su u saopštenju.

Dodaje se i da Koalicija za slobodu medija daje punu podršku Oliveri Vladković i zaposlenima u OK Radiju da nastave da obavljaju svoj posao prfesionalno i odgovorno.

Nikolić je trenutno na izdržavanju kazne zatvora za nasilničko ponašanje, koju izdržava u svojoj kući, uz dozvolu za svakodnevno napuštanje, radi obilaženja svojih gradilišta, odmora ili relaksacije.

Koaliciju za slobodu medija čine Asocijacija medija, Asocijacija onlajn medija (AOM), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Poslovno udruženje Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija „Lokal Pres“ i Slavko Ćuruvija Fondacija.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Konkurs za Regionalnu novinarsku nagradu “Srđan Aleksić”

Banjaluka, 23. septembar 2022. – Otvorene su prijave za Regionalnu novinarsku nagrad…