Naslovna Politika Zavetnici protestovali zbog kanidature Nataše Kandić za Nobelovu nagradu

Zavetnici protestovali zbog kanidature Nataše Kandić za Nobelovu nagradu

2 min read
0
405
Nataša Kandić

Beograd, 2. februar 2018. – Predstavnici grupe "Zavetnici" protestovali su ispred Kuće ljudskih prava u Beogradu, na čiji su ulaz postavili više plakata kojima se protive kandidaturi osnivačice Fonda za humanitarno pravo Nataše Kandić za Nobelovu nagradu za mir.

Kako je agenciji Beta rekla Marija Vujković, predstavnica Kuće ljudskih prava, oko 20 Zavetnika okupilo se oko 10.30 ispred njihovih prostorija, gde su održali miting, razvili transparente i postavili plakate protiv Nataše Kandić na kojima piše "Nobelova nagrada za izdaju srpskog naroda". 

"Mi smo odmah pozvali policiju, ali za pola sata koliko je trajao njihov protest policija nije došla, niti su se pojavili da uzmu izjave od nas", kazala je Marija Vujković.   

Ona je ocenila da protest Zavetnika predstavlja nastavak targetiranja neistomišljenika, koje se odvija u atmosferi nekažjivosti koju je stvorila Vlada. 

"Pozivamo nadležne institucije da hitno reaguju na targetiranje onih koji drugačije misle i stanu u odbranu slobode izražavanja kao osnovnog ljudskog prava", navela je ona. 

Snimak protesta ispred Kuće ljudskih prava Zavetnici su postavili na društvenim mrežama. 

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Presburger: Nesumnjiv politički uticaji i politički pritisci na uređivačku politiku manjinskih medija

Subotica, 22. oktobar 2018. – Mediji u Srbiji nisu potpuno slobodni, a taj zaključak…