Naslovna Vesti Srbija Zekić: Jedini način regulisanja problema rijaliti programa u Srbiji je omogućavanje REM-u da direktno naplati kaznu emiterima

Zekić: Jedini način regulisanja problema rijaliti programa u Srbiji je omogućavanje REM-u da direktno naplati kaznu emiterima

2 minuta za čitanje
0
427
Olivera Zekić

Beograd, 24. jun 2019. – Članica saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić izjavila je FoNetu da je jedini način da se reguliše problem rijaliti programa u Srbiji taj da se REM-u omogući direktna naplata kazne emiterima.

Zekić je navela da se u saradnji sa OEBS priprema takvo zakonsko rešenje.

Ona je istakla da REM Prekršajnom sudu pošalje na stotinu prijava, a da se naplati svega 10 odsto kazni. Zekić je ocenila i da su mere koje REM ima u praksi “smešne“.

Prema njenim rečima, nisu problem samo televizije koje emituju rijaliti programe, već i ostali mediji, pre svega print izdanja, koja to prenose.

Zekić ukazuje i na to da mediji priču nastavljaju i nakon samog emitovanja nekog rijaliti programa, pa nastavljaju da prate životne priče nekadašnjih učesnika.

Problem Zekić vidi i u emitovanju rijaliti programa na YoTube kanalima, nad kojim REM nema ingerenciju.

Ona je ponovila da nije za ukidanje rijaliti programa, jerto smatra vidom cenzure.

Kako je ranije prenela televizija N1, na ulicama Beograda i još 10 gradova Srbije u toku je potpisivanje peticije za ograničenje emitovanja rijaliti programa.

Akciju sprovode Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti i inicijativa “Srbija u pokretu”.

Cilj je da za sedam dana prikupe 30 hiljada potpisa kako bi skupština uzela u razmatranje izmene Zakona o elektronskim medijima.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

BIRODI: Vladavina prava, integritet i javnost – lekovi protiv lične vlasti

Beograd, 20. septembar 2021. – Druga faza međustranačkog dijaloga pod pokroviteljstv…