Naslovna Politika Zekić: Regulatorna tela direktno da naplaćuju kazne emiterima

Zekić: Regulatorna tela direktno da naplaćuju kazne emiterima

3 minuta za čitanje
0
164
Olivera Zekić

Beograd, 28. oktobar 2019. – Nikakva promena sastava Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i politički komesarijati neće dovesti TV industriju u red, jedini način je da se REM dozvoli direktna naplata kazni, ocenila je članica Saveta tog regulatornog tela Olivera Zekić.

U izjavi za FoNet, Zekić je navela da REM od Vlade još nije dobio “prečišćenu” verziju nove Medijske strategije, ali nezvanično se doznaje da je upravo mogućnost da direktno REM naplaćuje kazne sastavni deo tog dokumenta.

Ja se za to borim već tri godine“, navela je Olivera Zekić i dodala da su mere kojima REM raspolaže, poput javne opomene, čista glupost.

“Jedini način je da ih lupite po džepu”, smatra Zekić.

Ona je podsetila i da takva pravila gde regulatorna tela direktno naplaćuju kazne, već postoje u komšiluku, Hrvatskoj i Mađarskoj i da donose rezultate.

Istakla je i da kada je reč o naplati kazni emiterima putem prekršajnog suda to dostiže svega 10 odsto.

Osvrnuvši se na komentare povodom direktnog prenosa skupa povodom 11 godina od osnivanja SNS na TV Pink, ona je istakla da negativnih reakcija nije bilo kada je N1 prenosio mitinge SzS, ili upad na RTS.

To je objektivno informisanje, a ovo drugo nije? Po čijim kriterijumima?”, pita Zekić

Ona precizira da se to “zove uređivačka politika elektronskih medija u privatnom vlasništvu i da se sve dešavalo u okviru informativnog programa TV Pink“.

Kako je dodala, i N1 je sinoć, u prajm tajmu, emitovala emisiju BIRN o SNS.

“Da li stvarno imate iluziju da nekoj komercijalnoj televiziji, neki politički komesarijat, što bi REM trebalo da bude po željama dela opozicije, može da naredi o čemu i kako treba da izveštava“, upitala je Zekić.

Dosta više sa histerijom oko REM, zaključuje članica Saveta tog regulatornog tela.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Kir Starmer novi lider britanskih laburista

London, 06. april 2020. – Kir Starmer izabran je za novog predsednika britanske Labu…