Naslovna Politika Živković: Prva odluka nove vlasti biće hapšenje Aleksandra Vučića

Živković: Prva odluka nove vlasti biće hapšenje Aleksandra Vučića

3 minuta za čitanje
0
152
Zoran Živković

Beorad, 4. septembar 2019. – Lider Nove stranke Zoran Živković rekao je novinarima u Skupštini Srbije da ne postoji ni jedan razlog za današnju vanrednu sednicu Skupštine na kojoj se ukidaju vize za diplomate, „osim ako neko ne planira da beži iz zemlje“.

Živković je rekao da će prva odluka nove vlasti biti hapšenje Aleksandra Vučića i svih koji su učestvovali u njegovoj vlasti i to „zbog veleizdaje, organizovanog kriminala i korupcije, kao i organizovanja ubistava neistomišljenika“.

Da li će biti osuđeni / biće stvar suda, ali nova vlast mora da ih pohapsi da ne pobegnu u Paragvaj ili Kolumbiju“, rekao je Živković.

O predstojećim izborima Živković je rekao da bi za demokratski proces bilo „sasvim dovoljno“ da vlast pozove OEBS da kontroliše izbore, jer OEBS nije aktivan samo na dan izbora, već i nekoliko meseci ranije.

Nova stranka će, ponovio je, odluku o izlasku na izbore doneti kada oni budu raspisani.

Živković je istakao da ima mnogo važnijih tema o kojima treba razgovarati i naveo kao primer zašto će 9,8 kilometara puta od Beograda do Surčina koštati čak osam miliona evra po kilometru.

„Kad sam 2003. godine ja puštao u rad put od Batajnice do Beške, cena kilometra bila je million i trista hiljada evra. Kako je sada, uz sav privredni razvoj cena, pet puta viša?“ pitao je Živković.

Živković se osvrnuo na listu „Fajnenšel tajmsa“ po kojoj je Srbija privukla 5,8 milijardi evra investicija i rekao da je taj list verovatno dobio pogrešne podatke u kojima su i kineski krediti označeni kao investicije.

On je rekao da nije tačno da MMF diktira cenu struje u Srbiji i da do poskupljenja ne mora doći ako se reorganizuje EPS u kojem radi 20 odsto radnika više nego što je potrebno.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Skupština Srbije izabrala nove članove REM-a

Beograd, 14. februar 2020. – Skupština Srbije izabrala je Slobodana Cvejića i Višnju…