Naslovna Politika Živković: Zukorlić ukrao identitete članova i kandidata liste ”Da oslobodimo Beograd“

Živković: Zukorlić ukrao identitete članova i kandidata liste ”Da oslobodimo Beograd“

5 min read
0
297
Nova stranka

Beograd, 25. februar 2018. – Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio da je ova stranka ’’došla u posed dokaza da je izvršena zloupotreba identiteta kandidata i članova biračkih odbora liste „Da oslobodimo Beograd“.

Živković navodi da je zloupotreba izvršena ’’od strane liste Muamera Zukorlića – „Stranka za pravdu i pomirenje“’’ i to na načn da je Zukorlićeva stranka Gradskoj izbornoj komisiji predala spisak "svojih" kontrolora, na kojem su se našli brojni članovi   koalicije „Da oslobodimo Beograd“.

Predsednk Nove stranke ocenjuje da je Zukorlićeva stranka ’’prekršila ne samo zakon, već i manipulisala ličnim podacima ljudi koji su, naravno, zatečeni ovakvom krađom svojih podataka samo nekoliko dana pred beogradske izbore’’.

Živković  traži da nadležni organi hitno utvrde kako je došlo do ovog falsifikata i da krivci za to budu kažnjeni.

Članovi biračkih odbora i kandidati za odbornike liste „Da oslobodimo Beograd“ koji su se našli na Zukorlićevom spisku predatom Gradskoj izbornoj komisiji, zatečeni su ovim skandalom.

Miroljub Kojić iz Nove stranke traži hitne odgovore od nadležnih organa kako je ovako nešto moguće i želi da zna ko je odgovoran za krađu njegovog identiteta: „Nalazim se na listi kontrolora za predstojeće izbore na listi koalicije „Da oslobodimo Beograd“ i nikada i nikom drugom nisam dao podatke osim ovoj stranci.

Milena Glumac iz Demokratske stranke, koja je i kandidatkinja za odbornicu koalicije „Da oslobodimo Beograd“, uplašena je, jer su podaci sa njenim matičnim brojem zloupotrebljeni pred organom koji bi upravo trebalo da ih štiti i spreči svaku vrstu predizbornih zloupotreba, još više izbornih.

I Slavko Tatić iz Demokratske stranke i koalicije „Da oslobodimo Beograd“, koji je u više navrata bio član biračkih odbora, i više je nego rezigniran ovom zloupotrebom od strane stranke Muamera Zukorlića: „Moji podaci koji su se našli u listi stranke gospodina Zukorlića su apsolutni falsifikat, jer ja nisam toj stranci ni pripadao, niti je simpatišem, niti bih joj dao svoj glas. Mogu samo da očekujem da će se ti slučajevi sa njihove strane ponoviti.“

Zoran Živković dodaje da ovo nije samo slučaj u opštini Vračar, već da postoje indicije da su isto uradili i na Novom Beogradu, te da do kraja večeri očekuje informacije i sa drugih opština.

On je pozvao Gradsku izbornu komisiju, policiju, Ministarstvo pravde i sve nadležne organe da što pre istraže ovo skandalozno postupanje Muamera Zukorlića i njegovih savetodavaca.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Kisić: Nema političke volje za suđenje ratnim zločincima

Beograd, 23.oktobar 2018. – Izabela Kisić iz Helsinškog odbora ocenila je u D…